I dag har vi fått vår brygga på plats
och det betyder att nu är sommaren
på väg fast man nog inte sku tro det.
Far och son åkte iväg i morse och
fixade bryggan.
Jag gjorde en tur till mataffären för att
fylla på matförrådet.
Städat och tvättmaskinen har snurrat på
för det har blåst en hel del så tvätten har
torkat bra.
Lite matlagning mellan varven.
Så blev det långpromenad med man och hund.
Sen blev det lite feelisbilder när hushållet
var städat.
Det är snart mjödtider så skaffade färdigt citroner till det.
Allt måste gå ton i ton så även glasögonen :)
Sen blev det vispgrötskok, hade så lite lingon
så det blev gröt av jordgubbs saft och nam det blev gott.
VISPGRÖT
1l SÖT SAFT
1l VATTEN
3DL MANNAGRYN
1TSK SALT
Gröten kokas 10-15 min
och därefter får den svalna
förrän man börjar vispa den.
Den skall vispas så den är ordentligt porös.
Nu skall bastun eldas och så blir det tv-kväll.
Ben har tagit kväll ren.
Kram, Monica
och det betyder att nu är sommaren
på väg fast man nog inte sku tro det.
Far och son åkte iväg i morse och
fixade bryggan.
Jag gjorde en tur till mataffären för att
fylla på matförrådet.
Städat och tvättmaskinen har snurrat på
för det har blåst en hel del så tvätten har
torkat bra.
Lite matlagning mellan varven.
Så blev det långpromenad med man och hund.
Sen blev det lite feelisbilder när hushållet
var städat.
Det är snart mjödtider så skaffade färdigt citroner till det.
Allt måste gå ton i ton så även glasögonen :)
Sen blev det vispgrötskok, hade så lite lingon
så det blev gröt av jordgubbs saft och nam det blev gott.
VISPGRÖT
1l SÖT SAFT
1l VATTEN
3DL MANNAGRYN
1TSK SALT
Gröten kokas 10-15 min
och därefter får den svalna
förrän man börjar vispa den.
Den skall vispas så den är ordentligt porös.
Nu skall bastun eldas och så blir det tv-kväll.
Ben har tagit kväll ren.
Kram, Monica
Jag som inte gillar lingon har aldrig tänkt på att man kan göra vispgröt på på nåt annat. Tack för det tipset. Måste provas vid nåt tillfälle :-)
SvaraRaderaKram, Susanne