tisdag 3 oktober 2017

Lingon.

Olika årstider har sina egna maträtter och bakverk.
I alla fall tycker jag att det blir så.
Som nu på hösten så är det äppel och lingon som
är i mittpunkten i vårt kök.
Äppelkakor och ugnsäpplen t.e.x. och av lingonen
blir det sylt, kvarkbullar med lingon och sen förstås
vispgröt.
Det lagade jag i går kväll och har man bara tid att
låta gröten svalna ordentligt så blir den mycket
lättare och snabbare jätte fluffig.


Mitt recept på min gröt är.

 2 l vatten
4 dl lingon
som kokas ca 5min
sen silar jag bort lingonen
och tillsätter i lingonsaften
2 dl mannagryn
som kokas ca 10 min
sen tillsätter jag 
1 tsk salt
2 dl socker

Och det blir så gott.
Pröva!

Kram, Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar