fredag 15 maj 2020

Finlands populäraste rabarberpaj.

Och den har jag lagat idag.
Hittade receptet i senaste Maalla
tidningen.
Maisemakahvilan raparperipiirakka,
heter den och hon som hittat på
den heter Katariina Pylsy och
det var på slutet av 1980 som hon
blanda ihop den första gången.




Jätte lätt att laga man blandar bara ihop
alla ingredienser.

Först lagar man en smuldeg
i vilken det kommer.

250 g smält smör
8 dl mjöl
2,5 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanilsocker
1 tsk soda
Sen tar man 1/4 del av degen och sätter
den på sidan och vänta.
I den resterande smuldegsmassan blandar
man 
1 ägg
2 dl yogurt (naturell)

Detta slår man ut på en ugnsplåt
ca 35x42 cm.
Och på den kommer

1 l rabarberbitar
250 g kvark
200 g gräddfil
1,5 dl socker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
Och sen tar man smuldegen som man
satt på sidan och smular den över hela
härligheten.
HÄR DOFTAR SÅÅÅÅ GOTT!
Måste nog säga att saftigare rabarberpaj
får man nog söka efter!
Sen lite vaniljsås till det är pricken på i
men det går nog utan också!




Måste ännu visa bild på mina fina pelargoner
än en gång.



Blommor så fint :)

Nu har jag tre dar ledigt så då hinner jag blogga
lite igen, märker att det blir bara instagram i
veckan och blogg på veckosluten.

Trevligt veckoslut1
Kram, Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar