söndag 15 december 2013

Planering för julbordet.

Har jobbat hela veckoslutet så något pyssel har det inte blivit.
Lite julklapps stickning är ännu på gång, men annars så har jag
suttit och tittat i kokböcker.
Det är klart att man lagar sådant som man alltid lagat till jul, och det är 
sådant som funnits i mitt barndomshem.
Men mor hade inga recept utan man skulle smaka sej fram och i början
var det svårt när det inte fanns exakta mängder på råvarorna, men man har 
lärt sej med åren så inte behöver jag heller recept.
På vårt julbord finns skinka, kålrots-, morots-, sötad potatislåda, rökt fisk,
gravad lax, köttbullar, rödbetssallad, potatis, brunsås och ärter. Jullimpan tänkte jag glömma.
Ärterna har först kommit med på vårt julbord efter det att jag träffade min man,
för dom hade ärter vilket inte fanns hemma hos oss.
VAD FINNS PÅ ERT JULBORD?
Bilderna jag visar är från en ljuvlig bok som heter Hemmets bästa fester.
Den är av Kaarina Roininen och Eija Kämäräinen.





Nu blir det kvällskaffe.
Ha  det så bra!
Kram, Monica

1 kommentar:

  1. Vad roligt att läsa om er julmat. Man tänker att alla har samma på borden men så är det ju inte alls. Vi har dopp i grytan, skinka, köttbullar, lax, sill, ost, revben mm. Allt kommet från min skånsk/småländska släkt, haha. (Fast morfar ville ha revben men det har vi inte längre!).
    Hoppas du har en fin kväll.
    KRam Elzie

    SvaraRadera