torsdag 2 juli 2015

Rosensirap.



Ljuvliga midsommarros, inte visste jag att man kan
laga rosensirap av dem.
Hade här om dagen en kund som skulle ha glasburkar
för hon skulle laga rosen sirap och jag var ju inte sen att 
fråga att vad och hur, de var helt nytt för mej.

Av receptet blir de ca 0,5l.
Till vilken man skall ha.

4 dl vatten
5 dl socker
ca 4-5 dl rosenblad
som tex av midsommarrosen går även andra som doftar
gott bara man vet att dom inte är besprutade.
Först kokar man upp vattnet och tillsätter socker lite
i gången och rör om så att vätskan ( sirapen ) blir klar.
Sänk värmen och tillsätt rosenbladen alltså av själva
blomman förstås, koka ca 5-7min.
Sila sen rosen bladen bort och häll sirapen på en ren
( desinfinerad ) flaska.
Sirapen passar bra i olika drycker, efterrätter, på glass
eller bär.

Kram, Monica

1 kommentar:

  1. Låter spännande, har inte tidigare hört om rosensirap :)
    Ha det bra i sommarvärmen!
    kram Tini

    SvaraRadera