söndag 11 oktober 2015

Mat enligt årstiden

De tänkte jag på idag när jag försökte hitta
på söndags efterrätten.
Och det är klart när det blir kallare ut så vill man gärna
äta varma soppor eller gryträtter som fått puttra på
i flere timmar.
Men dagens efterrätt blev ugnsäppel med havergrynstäcke.
Blandade muscovadosocker i havergrynblandningen
det gav en god smak.
De bara liksom hör till den här tiden på året, även om det
var ett uselt äppelår.
Fixade maten när far och son åkte ut till skärgårdshuset för
att dra upp bryggan och stänga för vintern. :(


Dagens sallad såg ut så här.



Har suttit och sökt genom recept och planerat
för inkommande lördag när vi skall ha gäster,
Har flere alternativ måste försöka bestämma mej.

Ha en bra fortsättning på söndagen.
Kram, Monica

1 kommentar:

  1. Ungsäpplen är jättegoda. Jag satt nätet runt mitt lilla äppelträd idag och hoppas att det håller haren på avstånd. Ännu har det inte gett skörd, men kanske nästa sommar :)
    Ha en fin ny vecka!
    kram Tini

    SvaraRadera