Nya och gamla recept.
En hel hög med böcker och tidningar
har jag gått igenom nu i kväll.
Det finns dom gamla trygga bakverken
och matrecepten som återkommer år efter
år.
Men sen är det intressant att pröva på några nya
också varje år och det är dom som jag nu har
försökt gå igenom och bestämma mej att
vilka det skulle vara.
Även Ben kom med och kolla om det skulle
finnas något för honom.
Nu i kväll har jag haft saft-majan fram för
jag hade ännu kvar i frysen så mycket bär att jag
inte skulle ha fått rum för julskinkorna och jullådorna.
Så det blev 6 l saft.
Har också kokat tre kilo morötter som skall bli till morotslådor.
Dofterna är det som gör det och tankarna går tillbaks till
barndomshemmet.
Mors jullådor, limpor och sen förstås när skinkdoften fyllde
köket då visste man att då var det inte långt till jul.
Snyft, lite sentimal blir man, det var en tid sedan det.
Men nu får vi i år fira vårt barnbarns första jul, oj, vad man känner
sej gammal mitt i allt :) !
Kram, Monica
En hel hög med böcker och tidningar
har jag gått igenom nu i kväll.
Det finns dom gamla trygga bakverken
och matrecepten som återkommer år efter
år.
Men sen är det intressant att pröva på några nya
också varje år och det är dom som jag nu har
försökt gå igenom och bestämma mej att
vilka det skulle vara.
Även Ben kom med och kolla om det skulle
finnas något för honom.
Nu i kväll har jag haft saft-majan fram för
jag hade ännu kvar i frysen så mycket bär att jag
inte skulle ha fått rum för julskinkorna och jullådorna.
Så det blev 6 l saft.
Har också kokat tre kilo morötter som skall bli till morotslådor.
Dofterna är det som gör det och tankarna går tillbaks till
barndomshemmet.
Mors jullådor, limpor och sen förstås när skinkdoften fyllde
köket då visste man att då var det inte långt till jul.
Snyft, lite sentimal blir man, det var en tid sedan det.
Men nu får vi i år fira vårt barnbarns första jul, oj, vad man känner
sej gammal mitt i allt :) !
Kram, Monica
Ja det var en tid sen.
SvaraRaderaH.Anne-Maj